Hur man söker efter sårbarheter i de program som finns installerade på din dator

Program som finns installerade på datorn kan ha sårbarheter som kan utnyttjas av skadlig programvara. En genomsökning av datorn kan identifiera dessa sårbarheter och förhindra att datorn infekteras.

Kaspersky-programmet upptäcker inte sårbarheter i OpenSSL-program.

Köra programsårbarhetssökning:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Säkerhet.
  3. I blocket Sökning, klicka på knappen Välj genomsökning.

Detta öppnar fönstret Sökning.

4. I fönstret Sökning väljer du avsnittet Programsårbarhetssökning.
  5. Klicka på knappen Kör.

Programmet startar sökningen av din dator gällande programsårbarheter.